Uncategorized

Πώς να προσθέσετε προσωπικότητα σε ένα νέο σπίτι-οικοδόμημα

Ο σχεδιαστής Nam Dang-Mitchell αντιμετώπισε μια πρόκληση: να προσθέσει στρώματα χαρακτήρα σε ένα νέο κτίριο της οικογένειας του Calgary. “Είμαστε όλοι λαχτάρα αυθεντικότητα-από τις αγορές των αγροτών μέχρι τα χειροποίητα κομμάτια-και σίγουρα δεν θέλουμε να περπατήσουμε σε ένα σπίτι οικοδόμου χωρίς προσωπικότητα”, λέει. Προσθέτοντας παλιά υφή στον κόσμο στην κορυφή του γυψοσανίδας, είτε ήταν η εφαρμοζόμενη επένδυση στην τραπεζαρία είτε το τζάμι στην κουζίνα, το Nam δημιούργησε μια σύγχρονη αγροικία που αισθάνεται φρέσκια και έχει άφθονη γοητεία. Κάντε κλικ για να δείτε τον σύγχρονο, γαλήνιο χώρο.

Το NAM άλλαξε τα αρχικά σχέδια για την είσοδο, προσθέτοντας μια δεύτερη πόρτα στα παρακείμενα δωμάτια για ροή. “Αλλά είναι επίσης σημαντικό να δημιουργηθεί μια αίσθηση άφιξης, ακόμη και σε ένα ανοιχτό σπίτι”, λέει. Οι φυσικές επιτυχίες, όπως και τα ουσιαστικά φύλλα Monstera και ένα κέλυφος χελώνας, ενισχύουν την ήσυχη ομορφιά του σπιτιού.

Τα πλακάκια τσιμέντου με μοτίβο σε τόνους γκρι, λευκών και μαύρων είναι ένα διασκεδαστικό αλλά και εύθραυστο φύλλο στο τείχος του λάσπης των λευκών δρυός ενσωματωμένων. Οι μεγάλες εκτάσεις γάντζων, ράφια και cubbies σε επίπεδο δαπέδου σημαίνουν άφθονη αποθήκευση για την πολυάσχολη οικογένεια των τεσσάρων.

Αυτό το σαλόνι από την μπροστινή αίθουσα είναι ο ιδιοκτήτης σπιτιού Amy Goos για να διαβάσει ή να έχει καφέ με φίλους. “[Ο σύζυγός μου] Ο Ryan πήρε ένα μεγάλο γκαράζ, και πήρα τη γωνιά της ανάγνωσης”, λέει. Η εικονική ταπετσαρία Fornasetti προσελκύει το μάτι στη ζεστή θέση και τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σε διαφορετικά στυλ δίνουν στο χώρο μια πλούσια, συλλεχής εμφάνιση.

Το σπίτι δεν έχει επίσημο σαλόνι, οπότε αυτό το οικογενειακό δωμάτιο προορίζεται να είναι άβολο και άνετο, ενώ το σαλόνι είναι πιο κομψό. Το εστιακό σημείο εδώ είναι η μονάδα τοίχου που είναι χτισμένη από λευκή βελανιδιά. Οι πόρτες του Chevron-Pattern κρύβουν την τηλεόραση. Ένα σημαντικό τραπέζι του καφέ αγκυρώνει όλα τα καθίσματα.

Το Nam έστειλε ολόκληρο το εξωτερικό πρόσωπο του νησιού στο χρυσό μάρμαρο Calacatta. “Ένα αποτέλεσμα καταρράκτη δεν ήταν αρκετό. Θέλαμε να είναι μονολιθική, όπως ήταν σκαλισμένο από ένα μπλοκ μάρμαρο », λέει. “Η κλίση των gables το κάνει να φαίνεται πιο δομικό.” Η μαρμάρινη κουκούλα ξεχωρίζει από έναν τοίχο από τζάμια. Οι πολυτελείς επιφάνειες αντισταθμίζονται από λευκά ντουλάπια και δάπεδα δρυός και ρουστίκ κομμάτια, όπως σκαμνιά ξύλου με καθίσματα και μενταγιόν με ελκυστήρα με καλώδια με γιούτα.

Το περίπατο ήταν ένα μέρος για να προσθέσετε δράμα. “Δώσαμε αυτό το μικρό χώρο χρησιμότητας το δικό του γραφικό χτύπημα”, λέει ο Nam των πλακιδίων τσιμέντου υψηλής αντίθεσης. Η γυάλινη πόρτα το κάνει να αισθάνεται πιο ευρύχωρο και βάζει τα κεραμίδια στη γραμμή όρασης. “Ο Ryan θέλει να έχει συσκευές countertop έξω, και μου αρέσει να τις βάλω μακριά, γι ‘αυτό είναι ένας συμβιβασμός”, λέει η Amy. “Η κουζίνα φαίνεται τακτοποιημένη, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις συσκευές. Ήθελα επίσης ένα δεύτερο νεροχύτη, αλλά προτιμούσα να κρατήσω το νησί καθαρό. ”

Με άφθονο χώρο για την εργασία, τη χειροτεχνία και την πληρωμή του Bill, καθώς και πολλά περιθώρια για να πιέσει τα πράγματα μακριά, το γραφείο βοηθά να διατηρήσει την παρακείμενη κουζίνα χωρίς ακαταστασία. Το NAM βελτίωσε τις μαύρες πινελιές ζωγραφίζοντας τον τοίχο πίσω από το σκούρο γκρι.

Οι φίλοι της Amy Jerad Mack και Shane Pawluk της Izm έκαναν το τραπέζι της White Oak, το οποίο έχει μια συστροφή στην κλασική βάση του Trestle. Ένα λευκό πλαίσιο δίνει στο καρυδιά Credenza μια ματιά mod, ενώ η τολμηρή μπλε τέχνη και τα μαύρα μενταγιόν είναι γραφικές επιτυχίες ενάντια στο λευκό επένδυση.

Οι βινιέτες, όπως αυτή στην τραπεζαρία που διαθέτουν μια αφίσα Ellsworth Kelly και υφαντό δίσκο, αντικατοπτρίζουν τα υλικά υφής και τις φυσικές αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται σε όλο το σπίτι.Το NAM ενεργοποίησε το ξεκούραστο σχέδιο του κύριου υπνοδωματίου με χαλί υψηλής αντίθεσης από το IKEA, το γεωμετρικό εξάρτημα από το υλικό αποκατάστασης RH και το τολμηρό μαξιλάρι προφοράς Ikat. “Όλα τα φωτιστικά οροφής πρέπει να έχουν προσωπικότητα”, λέει. “Είναι ένα τόσο σημαντικό μέρος του λεξιλογίου ενός σπιτιού.” Εδώ, τα χρωματισμένα κουρτίνα παίζουν σκηνικό σε μια καρέκλα ανάγνωσης.

Στο ensuite, η ματαιοδοξία της Amy είναι φτιαγμένη από την ίδια λευκή βελανιδιά με το ντουλάπι της κουζίνας. Τα πλακάκια δαπέδου ασβεστόλιθου που βρίσκονται σε ένα επιμήκη μοτίβο ψαροκόκαλου επιβάλλουν τη γήινη παλέτα του σπιτιού και δημιουργούν μια αίσθηση κίνησης.

Μία από τις δηλώσεις υπογραφής του Nam, που βλέπουμε εδώ στο ευρύχωρο κύριο ensuite, είναι να πλαισιώσει μια ανεξάρτητη μπανιέρα με κουρτίνες. “Κάνει ένα μπάνιο να αισθάνεται πιο πολιτισμένο και λιγότερο κλινικό – όπως είναι μια επέκταση του υπόλοιπου σπιτιού”, λέει. Το ουσιαστικό ντους με μέταλλο που σχεδιάστηκε για να ταιριάζει με το εσωτερικό παράθυρο στην κουζίνα και την πόρτα στο ντουλάπι και ο μπλοκ μαρμάρινο πάγκο αντανακλά το νησί της κουζίνας. Ένα ουσιαστικό βάζο, πλευρικό τραπέζι και sconces με στρογγυλεμένες γραμμές εξισορροπεί τα δεξιά στοιχεία.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *