Uncategorized

Πόσο καθαρή είναι η κουζίνα σας;

Ένας καθαρός χώρος κουζίνας είναι συνήθως η μέθοδος για έναν ευχαριστημένο (και υγιέστερο) μαγειρέματος. Όχι μόνο είναι πολύ πιο εύκολο να προετοιμάσετε τα τρόφιμα σε μια καθαρή κουζίνα, τις αποστειρωμένες επιφάνειες καθώς και τις συσκευές μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε το νοικοκυριό σας υγιές καθώς και ασφαλέστερο. Κατανοήσατε ότι σύμφωνα με την Health and Wellness Canada καθώς και την εταιρεία δημόσιας υγείας και ευεξίας του Καναδά, καθώς πολλά εκατομμύρια καναδοί βιώνουν από ασθένειες που προκαλούνται από βακτηρίδια τροφίμων κάθε χρόνο, συνήθως το αποτέλεσμα μόλυνσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καθώς και της αποθήκευσης ; Οι καθαρές κουζίνες μπορούν να παίξουν μια λειτουργία για τη μείωση του κινδύνου, σύμφωνα με την καναδική συνεργασία για την εκπαίδευση για την επισιτιστική ασφάλεια των καταναλωτών (CPCFSE) στο Guelph, ONT. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες καθαρισμού για να αντιμετωπίσετε τα τυπικά σημεία δυσκολίας της κουζίνας.

Βήμα πρώτο: Πετάξτε τα σφουγγάρια σας.

Αυτά είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα βακτηρίδια ελεύθερα. Το CPCFSE προτείνει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες για να σκουπίσετε τις επιφάνειες της κουζίνας ή, να τροποποιήσετε τα πιάτα σας καθημερινά για να αποτρέψετε την εξάπλωση των βακτηρίων.

Βήμα δεύτερο: Εξαγορά επιφανειών.

Οι πάγκοι, καθώς και οι πίνακες κοπής πρέπει να καθαριστούν καθώς και στη συνέχεια να απολυθούν με μια μέτρια επιλογή λευκαντικού (1 κουταλάκι λευκαντικού ανά 3 φλιτζάνια νερό) πριν καθώς και μετά την προετοιμασία των τροφίμων. Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει τον πάγκο πριν βάλετε τα τρόφιμα σε αυτά για να σταματήσετε την έκθεση σε παρατεταμένα βακτήρια.

Βήμα Τρίτο: Πιάτο πλυντήριο καθώς και σκεύη σε ζεστό νερό.

Προϊόντα πλυντηρίου με ένα απορρυπαντικό. Απολαύστε πλαστικό, γυαλί, πορσελάνη καθώς και σμάλτο για 10 λεπτά σε μια μέτρια επιλογή λευκαντικού, καθώς και ξεπλύνετε καλά. Εάν έχετε πλυντήριο πιάτων, επιλέξτε το ιδανικό απορρυπαντικό και συμμορφώνεστε με τις οδηγίες. Μην υπερβείτε το δοχείο γεύματος – διαφορετικά, μια ταινία απορρυπαντικού θα παραμείνει στα πιάτα.

Βήμα Τέταρτο: απολύστε το νεροχύτη σας.

Ο νεροχύτης της κουζίνας βλέπει μεγάλη δράση, οπότε είναι σημαντικό να καθαρίσετε καθώς και να το απολυθείτε κάθε μέρα. Δεν απαιτείτε απαραιτήτως ένα λειαντικό καθαριστικό. Ένα καθαριστικό όλων των χρήσεων, καθώς και λίγο λίπος αγκώνα με ένα λειαντικό μαξιλάρι πρέπει να κάνει τη δουλειά, για παράδειγμα. Μην παραλείπετε να θυμάστε το χείλος γύρω από το νεροχύτη, καθώς και να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να μπείτε σε δύσκολες περιοχές γύρω από τη βρύση. Συμβουλή: Αποσυνδέστε τη διάθεση των σκουπιδιών σας τρέχοντας μερικά λεμόνια.

Βήμα πέντε: Καθαρίστε μικρές συσκευές.

Απομακρύνετε μικρές συσκευές, επεξεργαστές τροφίμων, λείανσεις κρέατος, καθώς και μείγματα ιδανικά αφού τα χρησιμοποιείτε, καθώς και απολύστε τα με μέτρια λύση λευκαντικού. Ξηρό ή ξηρό αέρα με χαρτοπετσέτα.

Βήμα έξι: Σκουπίστε τα ντουλάπια της κουζίνας.

Θα σοκαρισμένοι από το πόσο ακριβώς τα ντουλάπια της κουζίνας της κουζίνας συγκεντρώνονται στο εξωτερικό, από το περίεργο πασπαλίζουμε των τροφίμων μέχρι τη ζεστή καθώς και τη συσσώρευση πετρελαίου σε όσους πλησιέστερα στη σόμπα. Πολλοί τύποι ντουλαπιών, πλαστικοποιημένα, βαμμένα ξύλα καθώς και βινύλιο, μπορούν να καθαριστούν με ένα μέτριο απορρυπαντικό γεύματος καθώς και ζεστό νερό. Σκουπίστε τα στεγνά με χαρτοπετσέτα.

Βήμα επτά: Καθαρίστε το ψυγείο σας.

Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου σας σε τακτική βάση για να βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια των τροφίμων. Σκουπίστε το με αραιωμένο σαπούνι γεύματος, το οποίο θα λειτουργήσει σε κολλημένες διαρροές. Μην υπερβείτε το ψυγείο σας – αν το κάνετε, τα τρόφιμα δεν θα παραμείνουν σε ιδανική θερμοκρασία (κάτω από 4 βαθμούς C). Επιπλέον, καταλάβατε ότι το ψυγείο σας πρέπει να λειτουργήσει πιο δύσκολα αν δεν σκοντάψετε τα πηνία ψυγείου σας όταν ένα μήνα; Αποσυνδέστε το ψυγείο καθώς και ανακαλύψτε τα πηνία (συνήθως πίσω από την πλάκα κάτω από τη συσκευή ή γύρω από την πλάτη). Χρησιμοποιήστε το πρόσδεμα επίπεδου σωλήνα στο κενό σας για να απορροφήσετε τη βρωμιά.

Βήμα οκτώ: Αντιμετωπίστε το πλυντήριο πιάτων σας.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων σας, ωστόσο συσσωρεύει βρωμιά, τρόφιμα, λίπος καθώς και σαπούνι, ιδιαίτερα στις γωνίες καθώς και ρωγμές γύρω από την πόρτα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά μπορούν να συμβάλουν στην κακή οσμή καθώς και σε μια ακάθαρτη εμφάνιση. Καταπολέμηση πίσω χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα βυθισμένο σε ζεστό σαπουνόνερο. Ελέγξτε το εγχειρίδιο σας για να επιθεωρήσετε ακριβώς πώς να καθαρίσετε την αποχέτευση ή το macerator του πλυντηρίου πιάτων. Στη συνέχεια, εκτελέστε το πλυντήριο πιάτων σας με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι μόνο στο επάνω ράφι. Θα βοηθήσει να εξαλείψει τα σημεία καθώς και να το φρεσκάρετε.

Βήμα εννέα: Καθαρίστε τα ντουλάπια σας.

Τακτικά ευγενικά με τα ντουλάπια ή τα ντουλάπια τροφίμων, καθώς και την απόρριψη των παραγόντων καθώς και των ειδών. Σκουπίστε τα ράφια καθώς και σκουπίστε τα αδέσποτα ψίχουλα. Βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία τροφίμων σφραγίζονται κατάλληλα (και μην αποθηκεύετε τρόφιμα στο πάτωμα).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *